marți, 6 aprilie 2010

Poftiti la eventaie doamnelor ....va asigur ca sunt superbeEXPOZIŢIE TEMPORARĂ - Cochetăria feminină: evantaiele (martie - iunie 2010)


Proiectul intitulat Cochetăria feminină se derulează în două etape, pe parcursul anului 2010, prin amenajarea a două expoziţii care aduc în centrul atenţiei publicului evantaiul şi costumul.

Obiect de mare rafinament, evantaiul reprezintă şi astăzi un preţios accesoriu al eleganţei. Din fildeş, pergament, dantelă, esenţă de lemn sau pene, ele impresionează prin delicateţea picturilor miniaturale şi a diversităţii formale, conducându-ne spre epoci în care preocuparea pentru cochetărie făcea parte din universul romantic al tinerelor şi doamnelor de odinioară. Adevărate opere de artă, ele ne dezvăluie deopotrivă şi cunoaşterea unui meşteşug milenar, complex şi laborios.

Expoziţia Cochetăria feminină: evantaiele prezintă 50 de piese dintr-o colecţie ce depăşeşte 200 de evantaie, achiziţionate de către distinsa doamnă Aurelia Veronica Filimon, fiica renumitului folclorist Aurel Filimon, fondator al Muzeului de Arheologie şi Etnografie din Târgu Mureş.

Pictate sau imprimate, simple sau bogat decorate, de mici sau mari dimensiuni, provenind din Europa sau Extremul Orient, întotdeauna evantaiele istorisesc o poveste sau transmit un mesaj, pe care vă invităm să le desluşiţi.

La Curtea României, regina Elisabeta şi mai târziu regina Maria erau în pas cu moda timpului. Obiectele personale ale acestora completează prezenta expoziţie cu delicate ace de păr, poşete, şiraguri de mărgele şi fiole pentru parfumuri, accesorii care definesc cochetăria feminină.

Vernisajul expoziţiei temporare Cochetăria feminină: evantaiele va avea loc sâmbătă 13 martie 2010, la orele 16, la Castelul Peleş şi va fi deschisă până în luna iunie a acestui an.

Cea de a doua expoziţie temporară dedicată costumului completează tema propusă şi va fi amenajată spre sfârşitul anului 2010, tot la Castelul Peleş.

Programul de vizitare corespunde cu cel al Castelului Peleş.

Taxe de intrare:
Adulţi: 6 lei/pers
Elevi, studenţi: 1,5 lei/pers

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Persoane interesate

Despre mine

Fotografia mea
Pot deveni coordonatorul nuntii voastre (Wedding planner), capabil sa adune elementele necesare pentru nunta, sa le coordonez perfect in timp record. Cunosc traditiile, protocolul si eticheta din ziua nuntii. Alcatuim impreuna lista de cheltuieli, desfasuratorul, impreuna vom gasi solutii la orice dorinta a voastra sau problema aparuta. Am competenta de a recomanda, decoratiunile, florile, prestatorii de servicii, localurile si saloanele de nunti, astfel incat tu sa eviti negocieri neplacute, sa scutesti bani si timp, singura a grija a voastra sa fie aceea de a te distra la propria nunta. Aveti incredere in mine si veti avea reusita nuntii voastre. tel.07864384996,fb - Coordonator evenimente Londra, UK, mail-officedecoratiuni@yahoo.com