sâmbătă, 3 aprilie 2010

Portret de designer vintage - Alexandru Ciucu




“M-am născut printre cârpe”, începe să povestească Alexandru Ciucu, “tata şi bunica lucrau în domeniul textil.” Tatăl lui şi-a început cariera în fosta fabrică APACA, iar apoi au înfiinţat împreună brandul “Tata şi fiul” în anul 2000.
După magazinul “Tata şi Fiul” a urmat o nouă etapă: atelierul Alexandru Ciucu. Acest atelier reprezintă un pionierat în România: articole vestimentare create pe comandă exclusiv pentru bărbaţi: cămăşi, pantaloni, veste, sacouri pentru ceremonie şi business. Nu există magazin de desfacere sau loc de unde pot fi cumpărate. Toate modele se fac numai la comandă, pentru Alexandru Ciucu existând doar măsura clientului. Noutatea constă tocmai în personalizarea şi particularizarea fiecărui costum creat şi realizat. Fiecare client în parte este consiliat, în funcţie de evenimentul la care urmează să participe sau unde va fi purtat costumul, pentru a şti cum şi ce fel de accesorii se potrivesc, care este ţesătura adecvată şi, bineînţeles modelul cel mai avantajos, atât pentru fizionomia clientului, cât şi pentru gusturile lui.
Costumul bărbătesc reprezintă “la piece de resistence” în viziunea designerului. Cea mai dificilă etapă este crearea tiparului: transformarea dintr-o imagine bidimensională într-una 3D. “Trebuie să montezi mânecile şi să faci ţesăturile în aşa fel încât materialul să nu formeze cute; în acelaşi timp trebuie să ţii cont de asimetriile corpului.”, povesteşte Alexandru Ciucu.
Paşii de consiliere:
Clientul intră. Nu ştie exact ce vrea. Designerul trebuie să formeze o legătură, să comunice eficient astfel încât clientul să fie încântat de rezultat. În acelaşi timp, costumul trebuie să i se potrivească. Există două categorii: Business şi Ceremonie. În funcţie de contextul în care se va afla clientul, designerul îi sugerează diferite materiale şi ţesături. Consultanţa specializată se acordă în funcţie de o serie de criterii cum ar fi: evenimentul la care participă, trăsăturile fizice, preferinţele personale, ultimele tendinţe. Îl întreb pe Alexandru Ciucu dacă este acreditat să ofere consultanţă. Îşi ridică privirea şi îmi spune că a urmat cursuri de perfecţionare în cadrul institutelor de modă “Carlo Secoli” şi “Marangoni”, ambele din Milano.
Preţuri
Costumul alcătuit din 2 piese costă între 800 şi 1000 euro, cel de 3 piese între 1000 şi 1200 euro, cămăşile între 100 – 180 euro, iar pantalonii 250 – 400 euro. Preţurile variază în funcţie de ţesătură, iar clienţii fideli beneficiază de reduceri.
Materialele folosite de Alexandru Ciucu sunt importate din Italia. Printre furnizori se numără: Albini, Bocchese, Cerutti, Drapers, Ermenegildo Zegna, Lanerossi, Mârlane, Vitale Barberis Canonico.De asemenea, Atelierul Alexandru Ciucu colaborează şi cu două dintre cele mai renumite ateliere de costume la comandă de pe Savile Row, Londra, Ede&Ravenscroft şi Maurice Sedwell.

Atelierul lui Alexandru Ciucu se află pe bulevardul Iuliu Maniu 7, tel 0722.644.800, fax 021/317.22.23.
http://www.alexandruciucu.ro/



Alexandru Ciucu va croi haine pentru Casa Regală a României

Designerul Alexandru Ciucu (33 ani) îi va croi costumele Alteţei Sale Regale, Principele Radu al României chiar din această lună.

Aşadar, creatorul va asigura ţinutele de business şi ceremonie ale unui membru al Casei Regale.

În plus, Alexandru a primit şi titul de Partener al Casei Regale, titulatură de care iubitul Alinei Sorescu se arată extrem de onorat.

„Regăsesc în reprezentaţii Casei Regale stil şi eleganţă în fiecare gest, cuvânt sau abordare vestimentară”, declara emoţionat Ciucu. Se pare că încântarea acestei colaborări este prezentă de ambele părţi.

Principele Radu compară creaţiile şi serviciile oferite de firma lui Ciucu cu cele ale celor mai prestigioase companii europene de profil.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Persoane interesate

Despre mine

Fotografia mea
Pot deveni coordonatorul nuntii voastre (Wedding planner), capabil sa adune elementele necesare pentru nunta, sa le coordonez perfect in timp record. Cunosc traditiile, protocolul si eticheta din ziua nuntii. Alcatuim impreuna lista de cheltuieli, desfasuratorul, impreuna vom gasi solutii la orice dorinta a voastra sau problema aparuta. Am competenta de a recomanda, decoratiunile, florile, prestatorii de servicii, localurile si saloanele de nunti, astfel incat tu sa eviti negocieri neplacute, sa scutesti bani si timp, singura a grija a voastra sa fie aceea de a te distra la propria nunta. Aveti incredere in mine si veti avea reusita nuntii voastre. tel.07864384996,fb - Coordonator evenimente Londra, UK, mail-officedecoratiuni@yahoo.com